Sliedrecht – SHO

Na de overwinning van 4-0 bij nummer voorlaatst Terneuzense Boys, dat daardoor terugkeerde naar de tweede klasse, moest SHO nu op bezoek bij rode lantarendrager Sliedrecht dat zich enkele weken geleden al met degradatie moest verzoenen. Terugkijkend op de maand december toen beide ploegen na elkaar op de Kikkershoek moesten aantreden bleek dat SHO het, na de 7-1 tegen de Zeeuwen, tegen de Baggerdorpers – ondankls de 4-2 overwinning – aanmerkelijk lastiger had. Daarom was er vooraf toch aan SHO kant een zekere angst dat Sliedrecht, dat onbevangen de strijd aan kon gaan en onlangs zelfs de eerste overwinning boekte, in eigen huis een lelijke bananenschil zou kunnen zijn in de strijd om de tweede plaats voor de wit-zwarten. Cijfermatig gezien zou niks de winst voor SHO als meest scorende ploeg (57) in 1D tegen de meest gepasseerde verdediging (67) in de weg mogen staan.
SHO startte in dezelfde opstelling als vorige week in Zeeuws Vlaanderen en op de zomerse Lockhorst leken de Beijerlanders snel orde op zaken te stellen.
Jesse Vermaat won net binnen het strafschopgebied een duel met Tim van Stek waarna de bal bij Tim de Pender kwam die niet aarzelde: 0-1 in de twaalfde minuut.
SHO was en bleef de bovenliggende partij maar moest vooral attent blijven bij snelle counters en aanvallend ontbrak na de voorsprong het venijn om het duel snel in het slot te gooien. Daarbij moet gezegd worden dat het voor het spitsentrio van SHO niet meeviel in het vaak overvolle strafschopgebied. Plus daarbij nog een paar goede ingrepen van doelman Sprong waarmee deels verklaard is waarom de marginale voorsprong lang op het bord bleef.
Feitelijk mocht SHO niet eens klagen dat schadevrij de rust werd gehaald omdat zowel in de 30e als 45e minuut twee raak lijkende uithalen van de thuisclub via de binnenkant van zowel de rechter- als linkerpaal weer het veld inkwamen.Dat is dan weer de pech die een degradant heeft.
Na de pauze kwam bij SHO Dedier Bos er in voor Stevie Soares. Het spelbeeld veranderde hoegenaamd niks met dat in het eerste bedrijf. Na een uur kreeg SHO op de rand van de zestien een vrije trap te nemen en specialist Kevin Angel zag de bal met een mooi klinkende tik vol op de kruising van paal en lat eindigen in plaats van net langs de winkelhaak in het doel te verdwijnen. Voor het laatste kwart gingen Jesper Troost en Jeroen Eikelenboom naar de kant voor Yur Snoek en Danny Kerpel.
Omdat het bij SHO vooralsnog niet lukte om de trekker definitief over te halen en aan de overkant nog een paar hachelijk lijkende momenten werden overleefd werd in de slotfase eindelijk de buit veilig gesteld. Een prima voorzet van Danny Kerpel werd door Tim de Pender tegendraads buiten bereik van de fraai maar tevergeefs duikende doelman Jasper Sprong binnengekopt: 0-2.Nog voordat Sliedrecht het zich realiseerde viel ook nummer drie. Vanaf de linkerkant was Kevin Angel aangever en tekende De Pender bij de tweede paal voor zijn hattrick die hij eigenlijk vorige week al wilde maken: 0-3. Tim kreeg daarna een publiekswissel en Roel Luth kwam hem aflossen voor de resterende minuten.
Omdat Spijkenisse met 4-1 won van NSVV blijjft het verschil op de ranglijst drie punten in het voordeel van SHO (doelsaldo +23) maar heeft Spijkenisse (doelsaldo +11) één wedstrijd minder gespeeld.Het was zaterdag wel hattrickday bij SHO. In de door het tweede elftal met 7-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Noordwijk 2 vonden Jurre Altena (vertrekt naar Heinenoord) en Michael Vermaas (naar Zinkwegse Boys) ieder driemaal het net. Tommie Reedijk maakte de zevenklapper compleet. Opstelling SHO:
Niels Steehouwer; Jeroen Eikelenboom, Aron van Schaik, Robin Winkels, Ferdinand Römelingh; Joost van Eck, Jesper Troost, Kevin Angel; Tim de Pender, Jesse Vermaat, Stevie Soares
Wissels:
46’ Dedier Bos voor Stevie Soares
64’ Danny Kerpel voor Jeroen Eikelenboom
64’ Yur Snoek voor Jesper Troost
84’ Roel Luth voor Tim de Pender
Doelpunten:
12′ 0-1 Tim de Pender
82′ 0-2 Tim de Pender
84’ 0-3 Tim de PenderKaarten:
Scheidsrechter Erik de Winter had een makkie en hield de kaarten op zak.